Επικαιρότητα

Παραλία Ξι: Μαγευτική παραλία με θεραπευτικές ιδιότητες!

Παραλία Ξι: Μαγευτική παραλία με θεραπευτικές ιδιότητες! Η παραλία Ξι, βρίκεται σε απόσταση περίπου 8 χιλιόμετρα από το Ληξούρι στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς. Η παραλία ονομάστηκε Ξι. γιατί ο όρμος που βρίσκεται μοιάζει στο γράμμα ξι του ελληνικού αλφάβητου.

Η παραλία του Ξι είναι πολύ οργανωμένη και καθώς η περιοχή δεν έχει το απότομο ανάγλυφο της υπόλοιπης Κεφαλονιάς, σε πολύ κοντινές αποστάσεις θα βρείτε τα πάντα. Από καταστήματα να κάνετε τα ψώνια σας, μέχρι δωμάτια για να μείνετε. Στη παραλία θα βρείτε, εκτός από τις κλασικές ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar και θαλάσσια σπόρ. Τα ρηχά της νερά και ο προσανατολισμός της, την κάνουν ιδανική για τα παιδιά.

Αυτό όμως που κάνει την Παραλία Ξι μοναδική είναι το ξεχωριστό κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου που μαζί με τον χαρακτηριστικό γκρίζο άργιλο της περιοχής, δημιουργούν μια χρωματική πανδαισία.

Η άργιλος είναι ένα πολύτιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα στο οποίο τα ζώα και οι ιθαγενείς σε πολλές χώρες, καταφεύγανε από ένστικτο, όταν είχαν κάποιο πρόβλημα.

Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες , όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών. Ειναι πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση.

 

Παραλία Ξι: Μαγευτική παραλία με θεραπευτικές ιδιότητες!

Παραλία Ξι: Μαγευτική παραλία με θεραπευτικές ιδιότητες!