Επικαιρότητα

To Ράλυ στη Σιβηρία με....τρίκυκλες μηχανές!

To Ράλυ στη Σιβηρία με....τρίκυκλες μηχανές! Εάν η οδήγηση μιας παλιάς τρίκυκλης μοτοσυκλέτας μέσα σε χιονισμένο και άγριο περιβάλλον δεν είναι καλή ιδέα για εσάς, τότε ο συγκεκριμένος αγώνας ράλυ σίγουρα δεν είναι!

Το ράλυ αυτό περιλαμβάνει παγωμένους δρόμους, διάσχιση παγωμένων ποταμών, που όλα αποτελούν παγίδες για ατυχήματα.

Αυτός ο αγώνας των 1.500 χιλιομέτρων ξεκινά από τη Ρωσσική πόλη Ιρμπίτ, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Νίτσα, στα Ουράλια, και τερματίζει στην πόλη Σάλεκχαρντ, που είναι και η μοναδική πόλη εντός του Αρκτικού κύκλου!

Κατά τη διαδρομή κανείς δεν αντιμετωπίζει μόνο το παγωμένο και σκληρό δρόμο, αλλά και άγρια ζώα όπως λύκους και αρκούδες, ακόμα και ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει τον πολιτισμό!

Οι τρίκυκλες μοτοσυκλέτες εποχής Ural που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται, δεν είναι ικανές να εξασφαλίσουν στους αναβάτες την απαραίτητη ασφάλεια για τη ζωή τους από τον παγετό και τα ατυχήματα που συχνά συμβαίνουν.....και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν αποβεί μοιραία, χαρακτηρίζοντας το ράλυ ως μία στην κυριολεξία επικύνδυνη και πραγματικά επίπονη περιπέτεια.

Όμως το άγριο αυτό συναρπάζει τους αναβάτες, οι εικόνες που αποκτούν είναι μοναδικές και μαγικές, ενώ η βιομηχανία Ural που ακόμα κατασκευάζει τις μηχανές αυτές επιβίωσε στη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, καθώς κατασκεύαζε τις μηχανές για το Ρωσσικό Στρατό, ο οποίος και μετέφερε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην πόλη Ίρμπιτ, όπου η προσέγγιση του από τους Ναζί ήταν αδύνατη.....

 

To Ράλυ στη Σιβηρία με....τρίκυκλες μηχανές!

To Ράλυ στη Σιβηρία με....τρίκυκλες μηχανές!