Επικαιρότητα

H πρώτη πλωτή Ανεμογεννήτρια από τις Η.Π.Α

H πρώτη πλωτή Ανεμογεννήτρια από τις Η.Π.Α H πρώτη διασυνδεδεμένη πλωτη Ανεμογεννήτρια παρουσιάστηκε έξω από τις ακτές του Maine των Η.Π.Α, δείχνοντας την προοπτική της ανάπτυξης υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

Τα υπεράκτια Αιολικά Πάρκα αποτελούν πολύ σημαντικό τομέα στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα σε αυτόν των Αιολικών Πάρκων στην Ευρώπη. Στις Η.Π.Α όμως έως σήμερα δεν υπήρχε παρά ελάχιστη έρευνα και ανάπτυξη, παρά το γογονός ότι το αιολικό δυναμικό είναι ιδιαίτερα πλούσιο.

Η Ανεμογεννήτρια VolturnUS αποτελεί στην πραγματικότητα το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο σε κλίμακα 1:8, και είναι κατασκευασμένη από το κέντρο ειδικών κατασκευών και συνθετικών υλικών του Πανεπιστημίου του Maine. Το εν λόγω μοντέλο της πλωτής Ανεμογεννήτριας έχει ύψος 19.8μ.

Η Ανεμογεννήτρια αυτή κατασκευάστηκε κατα κύριο λόγο για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του σχεδιασμού της, όπως και για τη σθλλογή των απαραίτητων δεδομένων από τη φάση της λειτουργείας της. Σύμφωνα με το τμήμα ενέργειας του Πανεπιστημίου, "Η ανεμογεννήτρια θα συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα που θα βελτιστοποιήσουν το σχεδιασμό των πλωτών ανεμογεννητριών, ενώ θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη υπεράκτιων ανεμογεννητριών χαμηλότερου κόστους"