Επικαιρότητα

“Πράσινη” η νέα φανέλα της εθνικής ποδοσφαίρου

“Πράσινη” η νέα φανέλα της εθνικής ποδοσφαίρου Από ανακυκλωμένα υλικά είναι μεταξύ άλλων κατασκευασμένη η νέα φανέλα της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από τη Nike και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη. Η νέα εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τον κλασικό ποδοσφαιρικό σχεδιασμό και αποτίει φόρο τιμής στην εθνική κληρονομιά της χώρας.

Η νέα φανέλα για τα εντός έδρας παιχνίδια είναι μπλε – άσπρη, ενώ για τα εκτός έδρας μπλε με άσπρες λεπτομέρειες.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εμφάνισης, που σκοπό έχει να βελτιώσει την απόδοση των παικτών, είναι φτιαγμένη από το ελαφρύ ύφασμα Nike Dri-Fit, που απορροφά τον ιδρώτα, επιτρέποντάς του να εξατμίζεται, ενώ το δικτυωτό πλέγμα της πλάτης διευκολύνει την κυκλοφορία του αέρα. Επίσης, το ύφασμα είναι από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και κάθε στολή έχει φτιαχτεί από οκτώ ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες.

“Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για τους συμπαίκτες μου να φοράμε τη φανέλα της εθνικής και να αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να αποδώσουμε στο μέγιστο βαθμό, φορώντας τα εθνικά χρώματα και τη σημαία στην καρδιά”, είπε σχετικά ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης.

Σημειώνεται ότι η πρώτη εμφάνιση της ομάδας με τη νέα φανέλα, έγινε χθες, στον αγώνα της 7ης Ιουνίου με αντίπαλο την ποδοσφαιρική ομάδα της Λιθουανίας.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr