Επικαιρότητα

Βράβευση 29 οικολογικών σχολείων στη Λεμεσό

Βράβευση 29 οικολογικών σχολείων στη Λεμεσό Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Τράπεζας στη Λεμεσό, βραβεύτηκαν 29 «Οικολογικά Σχολεία» από την επαρχία Λεμεσού.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Τράπεζας, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Την εκδήλωση επιχορήγησε η Ελληνική Τράπεζα, χορηγός του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία».

Στην παρουσία των δημάρχων Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, Ύψωνα, κ. Άριστου Αριστείδου Παλούζα και Αγίου Αθανασίου, κ. Κυριάκου Χατζηττοφή, επιθεωρητών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στελεχών της Ελληνικής Τράπεζας, εκπαιδευτικών και μαθητών, βραβεύτηκαν τα 29 «Οικολογικά Σχολεία» της επαρχίας Λεμεσού που συμμετείχαν με επιτυχία κατά τα τελευταία δύο χρόνια στο θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων», παραλαμβάνοντας Πράσινες Σημαίες και πιστοποιητικά.

Στην ομιλία του, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Ανδρέας Παπανικολάου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι « οι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί, αλλά και η Πολιτεία, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περιβαλλοντικές ενέργειες και δράσεις και παρά τις προκλήσεις που δεχόμαστε, να είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε, στο μέτρο του δυνατού, λύσεις και προτάσεις για τη σύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με το περιβάλλον».

Στο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης κος Γιώργος Γεωργίου, συνεχάρη τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των «Οικολογικών Σχολείων». Για το θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων» και τα σχολεία που βραβεύτηκαν μίλησε, επίσης, ο Δρ. Μιχάλης Ιερείδης, Γενικός Γραμματέας της CYMEPA που είναι ο εθνικός χειριστής των Οικολογικών Σχολείων.

Τα «Οικολογικά Σχολεία» είναι ένα Διεθνές Πρόγραμμα της FEE (Foundation for Environmental Education) και απευθύνεται στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Έχει ως στόχο, μέσα από τη μελέτη θεμάτων όπως είναι η Ενέργεια, το Νερό, τα Απορρίμματα και η Βιοποικιλότητα, να βοηθήσει τους μαθητές και αυριανούς πολίτες να αποκτήσουν μια υπεύθυνη και ενεργητική στάση σε σχέση με το περιβάλλον.

Φυσικά, μαζί με τους μαθητές, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται και οι ενήλικες που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σήμερα 312 σχολεία παγκύπρια και η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το θεσμό αυτό τα τελευταία 15 συνεχόμενα χρόνια, δηλαδή από το 1998.

(Καθημερινή της Κύπρου)