Επικαιρότητα

Το διεθνές φεστιβάλ αερόστατου στο Πάσκαρ της Ινδίας

Το διεθνές φεστιβάλ αερόστατου στο Πάσκαρ της Ινδίας Το Πάσκαρ είναι γνωστό για το μεγάλο παζάρι κτηνοτροφίας και καμήλας που διεξάγεται κάθε χρόνο. Τα τελευταία χρόνια όμως αποτελεί πόλο έλξης για ένα τελείως διαφορετικό θέμα.

Το διεθνές φεστιβάλ αερόστατου, λαμβάνει χώρα στον λόφο Πάσκαρ, δίνοντας έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πολύχρωμο θέαμα στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες.

Τα πολύχρωμα αερόστατα, δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο ιστορικό τοπίο της περιοχής του Ραντζασθάν, ενώ ταιριάζουν απόλυτα με αυτό καθώς αποτελούν ιστορικά τα πρώτα ιπτάμενα μέσα μεταφοράς από τον 18ο αιώνα!

Στην περιοχή αυτή έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, όταν το 2005 αερόστατο ανέβηκε στα 21.027 μέτρα!

Το Πάσκαρ βρίσκεται στην περιοχή της ομώνυμης λίμνης, και κατοικείται από τον 2ο αιώνα Π.Χ. Η λίμνη είναι τεχνιτή και δημιουργήθηκε το 1.100Μ.Χ, ενώ οι δοξασίες κάνουν λόγο ότι δημιουργήθηκε από τα δάκρυα του θεού Σίβα, όταν έφυγε από τη ζωή η γυναίκα του Σάτι!

Δυστηχώς η ευρήτερη περιοχή μαστίζεται από υηλά επίπεδα ρύπανσης, ενώ τεράστιες δασώδεις εκτάσεις έχουν αποιλωθεί.

Η κυβέρνηση καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την εκπαίδευση του λαού προς μια κατεύθυνση και στάση ζωής περισσότερο υγιεινή και φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό ίσως χρειαστεί καιρό, όμως ελπίζουμε να έρθει σύντομα η ώρα όπου οι επιβάτες των αερόστατων θα απολαμβάνουν την θέα του ιστορικού αυτού τόπου χωρίς τοξική ομίχλη...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εικόνες είναι μοναδικής ομορφιάς και μπορείτε να τις απολαύσετε στο σχετικό album στη σελίδα του saveplanet.gr στο faebook!

 

Το διεθνές φεστιβάλ αερόστατου στο Πάσκαρ της Ινδίας

Το διεθνές φεστιβάλ αερόστατου στο Πάσκαρ της Ινδίας