Επικαιρότητα

Κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού στην πόλη της Ζακύνθου

Κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού στην πόλη της Ζακύνθου Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες χωρίς την οργανωμένη αποκομιδή καταλήγουν στα απορρίμματα.

Στα πλαίσια του προγράμματος, την Παρασκευή (31-05-2013), τοποθετήθηκαν έξι ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση γυαλιού σε κεντρικά σημεία στην πόλη της Ζακύνθου. Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό για την ανακύκλωση γυαλιού σε επιχειρηματίες που διατηρούν χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου καλεί τους επιχειρηματίες να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επιτυχία του προγράμματος και η ευρύτερη προσπάθεια για την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού, δεν θα αποδώσει εάν δεν γίνει συνειδητή η κοινωνική ευθύνη και η αλλαγή του τρόπου σκέψης και δράσης μέσα στην καθημερινότητα.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr