Επικαιρότητα

Στο εμπόριο σύντομα τα ηλιακά τζάμια

Στο εμπόριο σύντομα τα ηλιακά τζάμια Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή ενέργειας από τζάμια που λειτουργούν ως ηλιακοί συλλέκτες φαίνεται ότι βρισκόμαστε καθώς η New Energy Technology, η εταιρία που εμπνεύστηκε και ανέπυξε τη συγκεκριμένη τεχνολογία, υποστηρίζει ότι έχει πετύχει σημαντική πρόοδο η οποία σύντομα θα επιτρέπει την εμπορική διάθεση τέτοιου τύπου τζαμιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρία, οι ερευνητές της βελτίωσαν το βαθμό διαφάνειας των τζαμιών και κατόρθωσαν να διπλασιάσουν την αποδοτικότητα της τεχνολογίας τους, ενώ παράλληλα μείωσαν κατά έξι φορές τους ρυθμούς παραγωγής τζαμιών που θα τοποθετούνται ακόμη και σε ουρανοξύστες τροφοδοτώντας τους με ανανεώσιμη ενέργεια.

Η μέθοδος SolarWindow που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία βασίζεται στον ψεκασμό μικροσκοπικών, διαφανών ηλιακών κυψελών πάνω σε γυάλινες επιφάνειες. Ένα από τα βασικά επιτεύγματα των επιστημόνων της το τελευταίο διάστημα ήταν ο διπλασιασμός του ποσοστού μετατροπής του φωτός σε ενέργεια από κάθε κυψέλη, κάτι που βελτίωσε σημαντικά την αποδοτικότητα.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr