Επικαιρότητα

Βραβεία Europa Nostra: Ψηφίζουμε Προπύλαια!

Βραβεία Europa Nostra: Ψηφίζουμε Προπύλαια! Ο πολιτισμός και οι ομορφιές της Ελλάδας δεν σταματούν να βραβεύονται από την υπόλοιπη Ευρώπη! Από τα 30 βραβεία που απονεμήθηκαν φέτος χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Europa Nostra… η χώρα μας απέσπασε τα δυο εξαιτίας της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της.

Ωστόσο, μέχρι τις 26 Μαϊου, τα Προπύλαια της Ακρόπολης μπορούν να κερδίσουν ένα ακόμα βραβείο, ίσως το πιο σημαντικό, το γνωστό και ως Βραβείο Κοινού (Public Choice Award). Πρόκειται για έναν τίτλο τιμής που θα απονεμηθεί μέσα από διαδικτυακή ψηφοφορία των πολιτών της Ευρώπης και θα κρίνει τον τελικό νικητή των 30 βραβευμένων μνημείων…

Η διαδικασία είναι απλή, αφού κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ψηφίσει τρία έργα, δίνοντας μία ψήφο τη φορά και πατώντας το πλήκτρο Next Vote. Κάθε Έλληνας μπορεί να δώσει την πρώτη ψήφο του, δηλαδή τους 3 βαθμούς, στα "PROPYLAEA CENTRAL BUILDING, ACROPOLIS" στο link http://vote.europanostra.org/.

Στη συνέχεια, εάν επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τους 2 και τον 1 βαθμό του σε άλλα έργα της αρεσκείας του, καθώς από κάθε χώρα επιτρέπεται να ψηφιστεί μόνο ένα μνημείο! Η τελετή απονομής όλων των βραβείων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, όπου και θα ανακοινωθούν τα έξι “grand prix” μνημεία και το Βραβείο Κοινού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συνολικά έργα έφταναν τα 200 και οι 30 νικητές επιλέχθηκαν εξαιτίας της συντήρησης, της έρευνας, των ειδικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης, και τέλος, της κατάρτισης και ευαισθητοποίησης που ακολουθούν τα έργα τους. Στην τελετή θα δηλώσουν παρόντες οι εξής: ο κ. Καρόλος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος αρμόδιας για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, και ο κ. Plácido Domingo, τενόρος παγκοσμίου φήμης και πρόεδρος της Europa Nostra.

*Η Europa Nostra αποτελεί μια πανευρωπαϊκή ΜΚΟ που λειτουργεί ως φωνή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνολικά, περιλαμβάνει 250 μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις σε 50 ευρωπαϊκές χώρες, που συνολικά εκπροσωπούν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στο Facebook https://www.facebook.com/#!/groups/530081020363189.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr