Επικαιρότητα

Η Google επενδύει στις... ιπτάμενες ανεμογεννήτριες

Η Google επενδύει στις... ιπτάμενες ανεμογεννήτριες Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες οι οποίες δεν είναι ούτε χερσαίες ούτε θαλάσσιες αλλά… αιωρούμενες αποτελεί το νέο «πράσινο» πείραμα της Google.

Η εταιρία προχώρησε στην εξαγορά της Makani Power, η οποία επέδειξε πριν από λίγες ημέρες ένα ασυνήθιστο αεροσκάφος που μεταφέρει τέσσερις μικρές γεννήτριες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά της Google «θα προσφέρει στη Μakani τους πόρους που απαιτούνται προκειμένου να επιταχυνθεί το έργο μας και να καταστεί η αιολική ενέργεια συγκρίσιμη σε κόστος με τα ορυκτά καύσιμα».

Οι «ιπτάμενες πτέρυγες», όπως ονομάζει η Makani την εφεύρεσή της, πετούν σε ύψος 250 έως 800 μέτρων συνδεδεμένες με ένα καλώδιο που μεταφέρει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στο έδαφος.

Είναι σχεδιασμένα να πετούν σε κύκλους σε μικρά σμήνη, συνδεδεμένα ανά έξι στις γωνίες ενός μεγάλου εξάγωνου.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ιπτάμενες ανεμογεννήτριες μειώνουν το κόστος της αιολικής ενέργειας επειδή είναι φθηνότερες από τις συμβατικές τουρμπίνες που στερεώνονται σε ψηλούς, ακριβούς πύργους. Επιπλέον, μπορούν να προσγειώνονται όταν οι καιρικές συνθήκες γίνουν επικίνδυνες για τη λειτουργία τους.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr