Επικαιρότητα

Πράσινο το παλάτι της JUVENTUS!

Πράσινο το παλάτι της JUVENTUS! Τον Νοέμβριο του 2008 η Γιουβέντους ανακοίνωσε τα σχέδια της για ένα νέο γήπεδο στα θέση του Ντέλε Άλπι. Στις 1 Μαρτίου 2009 μπήκε η θεμέλια λίθος και μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια οι "μπιανκονέρι" είχαν το νέο τους σπίτι. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 έδωσαν το πρώτο τους ματς εκεί. Με συνολικό κόστος 120εκατ. ευρώ η Γιουβέτους έφτιαξε, σε ελάχιστο χρόνο, ένα πραγματικό στολίδι και ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό έργο.

Παρά το γεγονός ότι η "Κυρία" είναι το πιο επιτυχημένο κλαμπ στην Ιταλία οι άνθρωποι της επέμειναν η χωρητικότητα να είναι κοντά στις 40.000 (41.000 ακριβώς) ώστε το "Juventus Stadium" να είναι, σε αντίθεση με το Ντέλε Άλπι, μια πραγματική έδρα. Δόθηκε μεγάλη σημασία στην ακουστική ενώ η απόσταση του αγωνιστικού χώρου από τις εξέδρες είναι μόλις 7.5μέτρα. (49 στο Ντέλε Άλπι).

Για το σχεδιασμό του στολιδιού της Γιούβε συνεργάστηκαν οι, διάσημοι στην Ιταλία, αρχιτέκτονες Ερνάντο Σουάρεζ και Τζίνο Ζαβανέλλα αλλά και οι μηχανικοί Φρανσέσκο Οσόλα και Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι. Για την ανέγερση του σταδίου υιοθετήθηκαν πρωτοποριακές τεχνικές, φιλικές στο περιβάλλον ενώ ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία πολλά από τα υλικά του παλιού Ντέλε Άλπι εξοικονομώντας στον σύλλογο 2.3εκατ ευρώ. Το "Juventus Stadium" είναι ένα πρωτοποριακό δημιούργημα καθώς σχεδιάστηκε ώστε να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και ακολούθησε όλα τα κριτήρια του πρωτοκόλλου του Κιότο.

Το γήπεδο παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται μέσω φωτοβολταϊκών που είναι τοποθετημένα στην οροφή του. Τα φωτοβολταϊκά, του εξασφαλίζουν επίσης ζεστό νερό και θέρμανση σε όλους τους χώρους. Επιπλέον υπάρχει ειδικό σύστημα συγκέντρωσης βρόχινου νερού το οποίο "ρίχνει" κατά 50% τις ανάγκες του σταδίου. Το στάδιο λειτουργώντας έτσι μειώνει σε τεράστιο βαθμό την πιθανότητα πυρκαγιάς, δεν μολύνει τον αέρα και δεν εκπέμπει αέρια που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Διαθέτει 3.600 θέσεις επισήμων και 64 υπερπολυτελείς σουίτες. Διαθέτει επίσης μουσείο, εστιατόρια, μπαρ, παρκινγκ και καταστήματα. Επιπλέον ο σύλλογος προσφέρει τη δυνατότητα σε εταιρίες να οργανώσουν τραπέζια για πελάτες ή εργαζομένους τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του γηπέδου και να το συνδυάσουν με έναν αγώνα ή επίσκεψη στο μουσείο. Τα καταστήματα γύρω και μέσα στο γήπεδο είναι ανοιχτά κάθε μέρα ενώ μπορείς να παρακολουθήσεις και μια ξενάγηση 70 λεπτών όπου μεταξύ άλλων μπαίνεις στα αποδυτήρια της ομάδας και πατάς στον αγωνιστικό χώρο. Η ξενάγηση μπορεί να γίνει σε τέσσερις γλώσσες εκτός από ιταλικά (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά).