Επικαιρότητα

Δράμα: Yποδομές για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου

Δράμα: Yποδομές για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου Διευρύνεται το δίκτυο των απαιτούμενων υποδομών στο Δήμο Δράμας, με στόχο την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου μέσα στην πόλη. Την περασμένη μάλιστα Τρίτη, ο δήμαρχος Κ. Χαρακίδης, παρουσίασε μια ακόμη κατασκευή στάθμευσης ποδηλάτων έξω από το κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου στην οδό Ανδριανουπόλεως.

Το πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων εντός της πόλης εξελίσσεται συνεχώς και είναι ενταγμένο σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα του ,για το ποδήλατο και τους ποδηλάτες με τίτλο «Ποδήλατο και Κίνηση».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Δράμας με τη ΔΕΚΠΟΤΑ και το ΕΠΑΛ έχουν αναλάβει την επιδιόρθωση μεταχειρισμένων ποδηλάτων δημοτών τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται επισκευασμένα σε πολίτες.

Συγχρόνως ο Δήμος Δράμας σχεδιάζει εντός του 2013, να κατασκευάσει τον πρώτο ποδηλατόδρομο μέσα στην πόλη, ο οποίος θα έχει μήκος περίπου τρία χιλιόμετρα και θα ξεκινά από τη συμβολή των οδών Φιλίππου και Βεργίνας και θα καταλήγει στο Δημοτικό Κατάστημα. Το πρόγραμμα κατασκευής ποδηλατοδρόμων θα συνεχιστεί και στην οδό Γερολύμπου, στην περιοχή δίπλα από το πάρκο των Κυπρίων Αγωνιστών.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης : «Στόχος μας είναι σε κάθε νέα παρέμβαση να δημιουργείται ποδηλατόδρομος ώστε πολύ σύντομα η πόλη μας, που μέχρι σήμερα δεν είχε ούτε ένα μέτρο ποδηλατοδρόμων να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία νόμιμων υποδομών που θα επιτρέπουν με ασφάλεια τη χρήση του ποδηλάτου εντός της πόλης…»

 

Πηγή:http://www.localit.gr