Επικαιρότητα

Η πρώτη υβριδική αιολική-υδροηλεκτρική γεννήτρια παγκοσμίως

Η πρώτη υβριδική αιολική-υδροηλεκτρική γεννήτρια παγκοσμίως Τα Ιαπωνικά ύδατα πρόκειται σύντομα να φιλοξενήσουν την πρώτη, παγκοσμίως, πλωτή αιολική-υδροηλεκτρική γεννήτρια, η οποία αναμένεται να εγκατασταθεί και να μπει σε δοκιμαστική λειτουργία, μέχρι το τέλος του έτους.

Το Savonius Keel & Wind Turbine Darrieus (SKWID) σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που αναπτύσσεται από την Mitsui Ocean Development & Engineering Company (MODEC), είναι ένα σύστημα που διαθέτει έναν κάθετο, πλωτό άξονα. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, λέει ότι η ιδέα θα δημιουργήσει διπλάσια ή και περισσότερη ενέργεια από την ίδια περιοχή επιφάνειας της θάλασσας, με μια συμβατική ανεμογεννήτρια.

Σύμφωνα με το NHK News της Ιαπωνίας, η ανεμογεννήτρια θα βρίσκεται 47 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η παλιρροϊκή τουρμπίνα θα έχει διάμετρο 15 μέτρα. Τα δύο τμήματα θα συνδέονται με μια γεννήτρια ρεύματος, όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγές των NHK News αναφέρουν ότι η καινοτόμα τουρμπίνα θα δοκιμαστεί το φθινόπωρο. Όταν τεθεί σε λειτουργία, η γεννήτρια θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει περίπου 300 νοικοκυριά.

 

Πηγή:http://www.4green.gr