Επικαιρότητα

Κατσίκες καθαρίζουν αεροδρόμιο!

Κατσίκες καθαρίζουν αεροδρόμιο! Αυτό θα πει… οικολογικός καθαρισμός. Η διοίκηση του διεθνούς αεροδρομίου Ο’ Χερ στο Σικάγο αποφάσισε να καθαρίσει τους τεράστιους χώρους γύρω από το χώρο του αεροδρομίου με τον πιο φυσικό τρόπο: Αγοράζοντας ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… 30 κατσίκες και αφήνοντάς τες να βοσκήσουν στα ακατοίκητα λιβάδια!

Η διοίκηση του αεροδρομίου αποφάσισε να προχωρήσει σ’ αυτή τη λύση, επειδή εκτός από πολύ πιο οικολογική είναι και πιο συμφέρουσα οικονομικά… Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι χώροι που θα πρέπει να καθαριστούν επιμελώς ξεπερνούν τα 1.200 στρέμματα γης και οι μέχρι τώρα προσπάθειές της να συμφωνήσει με εταιρείες καθαρισμού έμειναν χωρίς αποτέλεσμα λόγω υψηλής τιμής. Ετσι μετά από πρόταση του γενικού διευθυντή αποφασίστηκε να αγοραστούν 30 κατσίκες, οι οποίες θα κάνουν τη δουλειά με μικρότερη ταχύτητα, βέβαια, αλλά πολύ καλύτερα και κυρίως πολύ πιο οικονομικά, αφού οι μόνοι που θα μισθοδοτούνται γι’ αυτή την εργασία θα είναι οι δύο… βοσκοί που θα τις προσέχουν!

Ηδη έχει κατασκευαστεί ένα σύγχρονο μαντρί στο χώρο του αεροδρομίου, στο οποίο θα αποσύρονται οι κατσίκες μετά την καθημερινή τους βόλτα. Οι βοσκοί έχουν πάρει ειδικά σχεδιαγράμματα από τη διοίκηση του αεροδρομίου, έτσι ώστε να γνωρίζουν κάθε ημέρα σε ποιο ακριβώς μέρος πρέπει να πηγαίνουν τις κατσίκες για βοσκή. Για λόγους ασφαλείας οι χώροι του αεροδρομίου γύρω από την περιοχή βοσκής δεν θα χρησιμοποιούνται, κι αυτό το τόνισε το αεροδρόμιο στην ανακοίνωσή του για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις. Υπάρχει, μάλιστα, η σκέψη να χρησιμοποιηθούν κινητές περιφράξεις, μέσα στις οποίες θα κινούνται οι κατσίκες, ώστε να αποκλειστεί και η παραμικρή πιθανότητα κάποια κατσίκα να ξεφύγει και να κατευθυνθεί προς έναν… αεροδιάδρομο.

Το αεροδρόμιο του Σικάγο δεν είναι το πρώτο που τολμάει τέτοια… παράξενη συμφωνία. Το 2008 το αεροδρόμιο του Σιάτλ είχε αγοράσει κατσίκες, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει το πρόγραμμα μία εβδομάδα αργότερα, επειδή τα συμπαθή μηρυκαστικά αποδείχτηκαν… παμφάγα κι εκτός από το χορτάρι έτρωγαν και δέντρα και φυτά που το αεροδρόμιο ήθελε να προστατέψει…

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr