Επικαιρότητα

«Μυστήριο τέρας» σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας

«Μυστήριο τέρας» σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας Ένα μυστήριο «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε σε μια ακτή της Νέας Ζηλανδίας προκαλώντας απορίες, αλλά και πολλές εικασίες για την προέλευσή του.

Το «τέρας» εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου στην παραλία της Πουκεχίνα, 120 μίλια νότιοανατολικά του Όκλαντ από την Ελίζαμπεθ Αν, η οποία ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με αυτό.

Το κουφάρι του, που είναι μισοκαλυμμένο από άμμο, έχει μήκος περίπου εννέα μέτρα και έτσι όπως έχει παραμορφωθεί δε μοιάζει με κανένα γνωστό ζώο.

Φυσικά οι εικασίες άρχισαν αμέσως από ειδικούς και μη με κάποιους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια παραμορφωμένη φάλαινα δολοφόνο, άλλοι σε κροκόδειλο αλμυρού νερού, άλλοι τόνισαν ότι πρόκειται για γιγάντια σμέρνα, κάποιοι ότι πρόκειται για δελφίνι και ορισμένοι ότι πρόκειται για κάποιο προϊστορικό θαλάσσιο τέρας από τα βάθη του ωκεανού που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά.

Ωστόσο, ο ειδικός περί θαλάσσιων θηλαστικών Άντον βαν Χέλντεν, μελέτησε τις φωτογραφίες και αποφάνθηκε ότι πρόκειται απλά για μια φάλαινα όρκα κάτι που αποδεικνύεται και από το χαρακτηριστικό πτερύγιό της.

 

Πηγή:http://www.aek365.gr