Επικαιρότητα

Plastic Ocean: Όλοι Μαζί για Καθαρές Θάλασσες

Plastic Ocean: Όλοι Μαζί για Καθαρές Θάλασσες Με αφορμή την καθιέρωση του 2013 ως Διεθνές Ετος Συνεργασίας για το νερό από τον ΟΗΕ, ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει το διαδραστικό έργο «Plastic Ocean», στην πλατεία Κοτζιά, το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Απριλίου.

Το Plastic Ocean βασίστηκε σε μία ιδέα της Ιρλανδής χορεύτριας, Margaret Donlon, και υλοποιήθηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη, Fred George, στοχεύοντας στην αφύπνιση των πολιτών για τη ρύπανση των ωκεανών από το πλαστικό. Αποτελείται από ένα υπερυψωμένο ξύλινο δάπεδο πάνω στο οποίο απεικονίζεται ένας παγκόσμιος χάρτης, επτά στήλες από πλεξιγκλάς που αντιπροσωπεύουν τις επτά θάλασσες και έναν πίνακα πληροφοριών με διάφορα στοιχεία για την υφιστάμενη περιβαλλοντική κατάσταση των ωκεανών.

Οι επισκέπτες του έργου μπορούν να συμμετέχουν ενεργά,γεμίζοντας με καπάκια από πλαστικά μπουκάλια τις στήλες του “Plastic Ocean”, δίνοντας ο καθένας το δικό του οικολογικό στίγμα.

Η παρουσίαση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαίου, με τη συμβολή της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή» και της εταιρίας Kärcher Hellas.

 

Πηγή:http://www.energia.gr