Επικαιρότητα

Ξεκινά σήμερα η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης στην Καρδίτσα

Ξεκινά σήμερα η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης στην Καρδίτσα Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Λάμπρος Τσιούκης δήλωσε ευχαριστημένος για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον για την εαρινή γιορτή και τόνισε η επιτυχία της προσπάθειας θα καθιερώσει την εαρινή γιορτή.

"Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 2ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης που διοργανώνεται από την Οικόσφαιρα, την Περιφερειακή Ενότητα, το Δήμο Καρδίτσας, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι, αγκαλιάστηκε από τους Καρδιτσιώτες,“ρίζωσε” και αποδίδει καρπούς.

Αυτό πιστοποιείται από το ενδιαφέρον των ντόπιων και ξένων εκθετών- βιοκαλλιεργητών για τη συμμετοχή τους στη 2η διοργάνωση που πραγματοποιείται στην πόλη μας, στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Αγοράς το τριήμερο 26, 27 και 28 Απριλίου, αλλά και των ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβάλλοντος δημοτών που ζητούσαν να έχει αυτή η προσπάθεια συνέχεια και αυτό κάνουμε, παρά τις δυσκολίες. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη χρήση των δημοσίων χώρων, καθώς και στο ρόλο της Δημοτικής Αγοράς ως ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας πάνω στα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και η συνειδητοποίηση της ανάγκης να στραφούμε στους βιολογικούς τρόπους καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων που προορίζονται για τη διατροφή μας.

Είναι πιστεύουμε καιρός να κατανοήσουμε ότι η φύση απαιτεί το σεβασμό και την προστασία μας, γι’ αυτό και πρέπει να εγκαταλείψουμε λογικές και πρακτικές που οδηγούν στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την εξάντληση των φυσικών πόρων για την παραγωγή προϊόντων υποβαθμισμένης ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Είναι ώρα να επιστρέψουμε σε τρόπους καλλιέργειας και παραγωγής που χρησιμοποιούνταν από τους προγόνους μας, οι οποίοι οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι σε σχέση με μας διαχειρίζονταν το φυσικό τους περιβάλλον με μεγαλύτερη σύνεση και αυτοέλεγχο, τηρώντας το Αρχαιοελληνικό «μέτρο».

Θέλω να ευχαριστήσω ως Πρόεδρος και ως υπεύθυνος του Δήμου Καρδίτσας δημόσια όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για τον μεγάλο τους ζήλο και την άριστη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας των εκδηλώσεων, καθώς και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, χωρίς την αρωγή των οποίων δεν θα ήταν εύκολο να υλοποιηθεί η αρχική ιδέα της διοργάνωσης.

Καλώ τους συμπολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις της Εαρινής Γιορτής της Φύσης που πιστεύουμε οτι θα καταξιωθεί ως ένας θεσμός πανελλήνιας εμβέλειας."