Επικαιρότητα

Σε νέα ελληνική μονάδα ανακύκλωσης επενδύει η Coca-Cola Hellenic

 Σε νέα ελληνική μονάδα ανακύκλωσης επενδύει η Coca-Cola Hellenic Μία επένδυση σε νέα μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών PET στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει 27 νέες θέσεις εργασίας και ενισχύει περαιτέρω την επιχειρηματική ανάπτυξη συνεργατών και προμηθευτών, γεγονός που θα συμβάλλει στην τόνωση της απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή, ολοκλήρωσε η Coca-Cola Hellenic, μέσω μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Φίλια Περιβαλλοντικές Βιομηχανίες.

Στη νέα μονάδα, η οποία εγκαινιάστηκε στις 20 Απριλιου, θα συγκεντρώνονται χρησιμοποιημένες πλαστικές φιάλες (PET), οι οποίες στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται, ώστε να παράγεται 100% ανακυκλωμένη πλαστική φολίδα που θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή μίας σειράς προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών μεμβρανών, γεωυφασμάτων, πλαστικών ινών και παλετών.

Με την επένδυση αυτή η Coca-Cola Hellenic στηρίζει και την περιβαλλοντική της στρατηγική που αφορά μεταξύ άλλων και στη χρήση ανακυκλωμένων πρώτων υλών κατά την παραγωγική διαδικασία.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών στην Ελλάδα. Το PET αποτελεί πρώτη ύλη στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων μας. Η επένδυση αυτή αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευσή μας προς την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες όπου έχουμε παρουσία. Συγχρόνως καταδεικνύει με έμπρακτο τρόπο την αφοσίωσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Βασίλης Λώλας, διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος.

Η νέα μονάδα ανακύκλωσης εκτιμάται ότι θα επεξεργάζεται ετησίως περίπου 12.000 τόνους χρησιμοποιημένων πλαστικών φιαλών PET, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και στην παραγωγική χρήση τους μετά την ανακύκλωση, με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Πλέον, ο όμιλος Coca-Cola Hellenic διεθνώς αποτελεί συνεργάτη 19 μονάδων ανακύκλωσης συσκευασιών του κλάδου, οι οποίες το 2012 συγκέντρωσαν και ανακυκλώσαν σχεδόν 13 εκατ. τόνους απορριμμάτων από συσκευασίες. Ο όμιλος επένδυσε στην ανακύκλωση φιαλών PET το 2007 μέσω μονάδας στην Αυστρία, η οποία σήμερα επεξεργάζεται 20.000 τόνους χρησιμοποιημένου πλαστικού PET ετησίως.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr