Επικαιρότητα

Αμβούργο: Μετατροπή καταφυγίου του ΒΆ παγκοσμίου για ηλεκτροπαραγωγή

Αμβούργο: Μετατροπή καταφυγίου του ΒΆ παγκοσμίου για ηλεκτροπαραγωγή Η πόλη του Αμβούργου αποφάσισε τη μετατροπή ενός καταφυγίου του ΒΆ παγκοσμίου πολέμου, σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας που αναμένεται να παρέχει θέρμανση σε 3.000 κατοικίες και ρεύμα σε 1.000.

Τα σχέδια για την ανακατασκευή του «κειμηλίου» του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου ξεκίνησε το 2011, και μέχρι στιγμής σειρές από φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν εγκατασταθεί στην οροφή και το εξωτερικό του καταφυγίου.

Πριν οποιαδήποτε από τα στοιχεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήταν δυνατό να προστεθούν, έπρεπε να αποκατασταθεί η δομική ακεραιότητα του κτιρίου. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το περασμένο έτος στο, άνω των 40 μέτρων, καταφύγιο, και η πρόοδος έχει αρχίσει να είναι εμφανής.

Ένα καφέ έχει ανοίξει μέσα στη δεξαμενή, από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την θέα της συνοικίας Wilhelmsburg. Καθώς ο καιρός ζεσταίνει την άνοιξη και το καλοκαίρι, μια υπαίθρια βεράντα πρόκειται να ανοίξει στην οροφή, με υπαίθριο καθιστικό. Μια μεγάλη ηλιακή θερμική εγκατάσταση έχει προστεθεί στην οροφή της δεξαμενής, και οι εργαζόμενοι σήμερα ολοκληρώνουν την εγκατάσταση των ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ.

Η μονάδα θα περιλαμβάνει, επίσης, μια εγκατάσταση καύσης βιομεθανίου, συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ένα εργοστάσιο καύσης ξύλου. Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, όσον αφορά την ανακατασκευή του καταφυγίου, το Energy Bunker, όπως το ονομάζουν, δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

 

Πηγή:http://www.4green.gr