Επικαιρότητα

Παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων

Παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων 1381 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1754 τραυματίστηκαν βαριά στους ελληνικούς δρόμους το 2010. Τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα και προέρχονται από την ελληνική αστυνομία. στο τέλος του 2010 η Ελλάδα βρέθηκε στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, με 113 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων όταν ο ευρωπαικός μέσος όρος είναι 62 σύμφωνα με το Ευρωπαικό Συμβούλιο Ασφάλειας στις Μεταφορές.

Δέκα χρόνια πριν, η χώρα μας βρίσκονταν τρεις θέσεις ψηλότερα. Σήμερα το να κυκλοφορεί κανείς στους ελληνικούς δρόμους έχει τη διπλάσια πιθανότητα να σκοτωθεί ή να τραυματιστεί βαριά από τροχαίο από ότιο ο μέσος ευρωπαίος πολίτης και τετραπλάσια από αυτόν που κυκλοφορεί στους δρόμους της Σουηδίας.

Η Κυριακή 20 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστηχημάτων με ένα τριαντάφυλλο. Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγλήματα βρίσκεται σήμερα στο Σύνταγμα στην Αθήνα από όπου προέρχεται και η σχετική φωτογραφία του saveplanet.gr, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο και στα Χανιά.

 

Πηγή:http://www.soste.gr