Επικαιρότητα

Στο Google ξημερώνει η Ημέρα της Γης

Στο Google ξημερώνει η Ημέρα της Γης Με ένα πολύ ιδιαίτερο doodle – και μάλιστα όχι τα συνήθη στατικά- η Google γιορτάζει τη μέρα της Γης.

Πατώντας το play στο σημερινό λογότυπο της γνωστής μηχανής αναζήτησης, ο ήλιος ανατέλλει και διατρέχει τον πλανήτη με το ποτάμι και τη λιμνούλα μέχρι να νυχτώσει και να βγει το φεγγάρι.

Μάλιστα, κάθε μέρα που “ξημερώνει” είναι και μια διαφορετική εποχή.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό στην προώθηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η Διεθνής Ημέρα της Γης που ξεκίνησε να εορτάζεται στην Αμερική, πριν από 40 χρόνια, αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας.

Περισσότεροι από 1 δισ. πολίτες από ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή υπέρ του πλανήτη.

Τους τελευταίους δυο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, εντείνοντας τις κλιματικές αλλαγές.

 

Πηγή:http://www.news.gr