Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Αφρικής

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Αφρικής Η Masdar έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 15 MW στο Nouakchott, την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, ως τη μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην ήπειρο της Αφρικής.

Ο $32 εκατ. σταθμός ηλιακής ενέργειας, Sheikh Zayed, αντιπροσωπεύει το 10% της ηλεκτρικής ικανότητας του δικτύου της χώρας, η οποία, ως επί το πλείστον, εξαρτάται από γεννήτριες ντίζελ. Η μονάδα αποτελείται από 29.800 micromorph thin-film φωτοβολταϊκές μονάδες, τοποθετημένες σε μια δομή στήριξης βασισμένη σε σωρούς αντί σκυροδέματος.

«Η πρόσβαση στην ενέργεια είναι ένα μονοπάτι για οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Μαυριτανίας Mohamed Ould Abdel Aziz, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

«Η ηλεκτροκίνηση, μέσα από βιώσιμες πηγές ενέργειας, είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες των ανθρώπων μας και είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των υποδομών μας και τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συνεργαστεί με τη Masdar και να έχουμε παραδώσει με επιτυχία τη μεγαλύτερη ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα της Αφρικής, καθώς και ένα σημαντικό μέσο για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της Μαυριτανίας».

 

Πηγή:http://www.4green.gr