Επικαιρότητα

«Σκιά του εαυτού της» η έκθεση Ecotec

«Σκιά του εαυτού της» η έκθεση Ecotec Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φετινή Ecotec, η οποία άνοιξε χθες τις πύλες της, μη θυμίζοντας σε τίποτα την άλλοτε κορυφαία έκθεση του κλάδου των ΑΠΕ.

Η μικρή συμμετοχή από πλευράς εταιριών, είναι το πρώτο που θα παρατηρήσει κανείς εισερχόμενος στο χώρο της έκθεσης, με ανθρώπους οι οποίοι είχαν ζήσει τις… παλιές καλές εποχές της Ecotec να κάνουν λόγο για «αποκαρδιωτική» εικόνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των φετινών περιπτέρων έχει πέσει στο ¼ συγκριτικά με πέρυσι ενώ ακόμα και για τις εταιρίες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν φέτος, η παρουσία τους έχει κατά βάση συμβολικό χαρακτήρα, καθώς οι προσδοκίες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες δηλώνουν μάλιστα ότι δεν θα προχωρούσαν ούτε κι αυτοί αν δεν είχαν δεχθεί μεγάλες προσφορές από τους διοργανωτές.

Εξάλλου, ηχηρή είναι η απουσία μεγάλων ονομάτων του χώρου τα οποία παραδοσιακά έδιναν δυναμικά το «παρών», συμβάλλοντας στην αίγλη που μέχρι πρότινος κατείχε η έκθεση.

Και όσον αφορά την επισκεψιμότητα πάντως, τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με την κοσμοσυρροή των περασμένων χρόνων να έχει μετατραπεί σε «μουδιασμένη» προσέλευση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι φυσικά ενδεικτική και της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο των ΑΠΕ και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών. Το αρνητικό κλίμα που συνθέτουν τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με τα προϋπάρχοντα προβλήματα αποτυπώνεται ανάγλυφα σε μία κλαδική έκθεση όπως η Ecotec

 

Πηγή:http://www.energypress.gr