Επικαιρότητα

Φτιάξτε το δικό σας λαχανόκηπο στο ΑΠΘ

Φτιάξτε το δικό σας λαχανόκηπο στο ΑΠΘ Οι πρυτανικές αρχές και η Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ θα διαθέσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά 150 νέους κήπους σε πολίτες , οι οποίοι θα μπορούν να καλλιεργήσουν χειμερινά και καλοκαιρινά φυτά. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για το «Οικολογικό Πανεπιστήμιο».

Η έκταση του κάθε κήπου είναι 100 τμ. Ο κάθε καλλιεργητής έχει δικαίωμα παραμονής μέχρι 3 έτη και το κόστος συμμετοχής του στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως. Παράλληλα θα τους παρέχεται : συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Δικαίωμα υποβολής έχουν έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310-473842 (Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα), από Δεύτερα έως Παρασκευή και ώρες 09:00-14:00, καθώς και στον ιστότοπο http://www.agroctima.auth.gr (link: Λαχανόκηποι).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση lithour@auth.gr, με φαξ στο 2310-473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος τις παραπάνω μέρες και ώρες.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση θα συμπεριληφθούν οι αιτήσεις όσων δεν κληρώθηκαν κατά την περσινή χρονιά. Για το λόγο αυτό, όσοι είχαν κάνει αίτηση πέρσι και δεν κληρώθηκαν δε χρειάζεται να μην υποβάλλουν νέα αίτηση.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου οι κύριοι στόχοι της δράσης είναι:

- η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των καλλιεργητών,

- η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, με την παροχή της δυνατότητας να ασχολούνται με τη γη,

- η εκπαίδευση φοιτητών του ΑΠΘ που θα συμμετάσχουν στη λειτουργία των κήπων με συμβουλευτικό ρόλο,

- η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου

Τέλος, τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

 

Πηγή:http://www.in.gr