Επικαιρότητα

Πως να επιλέξουμε οικολογικά καθαριστικά

Πως να επιλέξουμε οικολογικά καθαριστικά Είναι όλα τα οικολογικά καθαριστικά, τόσο οικολογικά όσο λένε; Κάποια σίγουρα είναι πιο οικολογικά από κάποια άλλα. Ας δούμε πως μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, τι πρέπει να προσέχουμε.

Αποφύγετε τα καθαριστικά που περιέχουν υγρά χημικά. Για παράδειγμα πολλά καθαριστικά περιέχουν υδροχλωρικό οξύ και λευκαντικό έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά. Όμως επηρεάζουν και τη υγεία των ανθρώπων. Για να βεβαιωθείτε πως δεν περιέχουν κάποιο επιβλαβές υγρό ή χημικό, ελέγξτε την ταμπέλα του καθαριστικού. Στο πίσω μέρος πάντα αναγράφονται τα συστατικά που περιέχονται ή και κάποιες προειδοποιήσεις σχετικά με τοξικούς κινδύνους. Εαν υπάρχει κάποιο συστατικό που δεν γνωρίζετε αναζητείστε το στο site της κατασκευάστριας εταιρείας ή ερευνήστε το γενικά μέσω διαδικτύου.

Ένα πλήρως οικολογικό καθαριστικό οφείλει να έχει και την ανάλογη συσκευασία. Επιλέξτε λοιπόν τα καθαριστικά εκείνα που δεν χρησιμοποιούν επιβλαβή και μη ανακυκλώσιμα μπουκάλια και συσκευασίες. Καλό θα ήταν να είναι και μικρό σε μέγεθος καθώς είναι σημαντικός ο όγκος των αντικειμένων για να ανακυκλωθούν.

Αναζητήστε τα προϊόντα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται υψηλή κατανάλωση νερού. Για παράδειγμα χρειαζόμαστε λίτρα νερού για να ξεπλύνουμε επιφάνειες που έχουμε ήδη καθαρίσει με κάποιο απορρυπαντικό. Φροντίστε να το περιορίσετε καθώς πρόκειται για άσκοπη κατανάλωση νερού και καθιστά το καθαριστικό μη οικολογικό.

Θετικό είναι το οικολογικό καθαριστικό να είναι και βιοδιασπώμενο. Αυτά διασπώνται στο περιβάλλον σε μέταλλα, διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Σε αντίθετη περίπτωση με την απόρριψή τους μπορεί να προκαλέσουν βλάβες τόσο στο περιβάλλον όσο και σε ζωντανούς οργανισμούς.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr