Επικαιρότητα

Δενδροφύτευση στη μνήμη αγαπημένων προσώπων

Δενδροφύτευση στη μνήμη αγαπημένων προσώπων Κάθε δέντρο θα είναι από σήμερα ένα ακόμη σημείο αναφοράς στη μνήμη. Κάθε δέντρο, σύμβολο ζωής, θα είναι και μια υπενθύμιση... Η σημερινή δενδροφύτευση που έγινε στους χώρους πρασίνου μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είχε και αυτήν τη διάσταση: Τα δέντρα που φυτεύτηκαν ήταν όλα αγορασμένα από πολίτες ή επιχειρήσεις στη μνήμη κάποιου δικού τους ανθρώπου.

Οι φωνές των παιδιών που πλημμύρισαν από νωρίς την περιοχή και η κινητοποίηση του κόσμου μπήκαν στο «κάδρο» της δράσης «Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος». Το αποτέλεσμα ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία δενδροφύτευσης με επιτυχία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνο Ζέρβα, φυτεύτηκαν 48 δένδρα, ελιές και κουκουναριές, όλα της μεσογειακής βλάστησης που θα αποτελέσουν μια σημαντική κληρονομιά στην πόλη.

Η δενδροφύτευση έγινε με τη συνεργασία της ΧΑΝΘ, ενώ τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της ΧΑΝΘ φύτεψαν επιπλέον περίπου 50 μικρά εποχιακά φυτά που τους διέθεσαν τα φυτώρια του Δήμου.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr