Επικαιρότητα

Ο Ρόναν λατρεύει τη ντίσκο!

Ο Ρόναν λατρεύει τη ντίσκο! Ο Ρόναν, ένα τρίχρονο θαλάσσιο λιοντάρι, δείχνει καθημερινά την αγάπη του για την ντίσκο μουσική και την ικανότητά του να κρατάει το ρυθμό.

Επιστήμονες τον έμαθαν να κουνά το κεφάλι του στο ρυθμό της μουσικής, ικανότητα που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ότι είχαν μόνο τα ζώα που μιμούνται φωνές, όπως οι παπαγάλοι.

Ο Ρόναν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε κομμάτια ντίσκο της δεκαετίας του '70 και λατρεύει κυρίως το Boogie Wonderland των Earth, Wind and Fire. Αγαπημένο του κομμάτι είναι και το Everybody από τους Backstreet Boys.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια εκπαίδευσαν το τριών ετών θαλάσσιο λιοντάρι αρχικά με μια κίνηση του χεριού, η οποία στην πορεία αντικαταστάθηκε με ένα απλό ηχητικό σήμα χωρίς μουσική.

Κάθε φορά που ο Ρόναν ανταποκρινόταν σωστά και κουνούσε το κεφάλι του στο σωστό ρυθμό του έδιναν ένα ψάρι. Η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποιούσε διαφορετικό τύπο ήχων και ταχύτητα επανάληψης αυτών, για να επιβεβαιώσουν ότι ο Ρόναν μπορούσε όντως να… ακολουθήσει το ρυθμό.

 

Πηγή:http://www.real.gr