Επικαιρότητα

Διημερίδα για τη Βιομάζα στην Καρδίτσα, 11 και 12 Απριλίου

Διημερίδα για τη Βιομάζα στην Καρδίτσα, 11 και 12 Απριλίου Η αύξηση της δραστηριότητας στην παραγωγή και το εμπόριο της βιομάζας, η ώθηση επενδύσεων στον τομέα της παραγωγής βιομάζας, η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, η ανάπτυξη Κέντρων Εφοδιασμού & Εμπορίου Βιομάζας, η ενίσχυση του αειφόρου εμπορίου αποτελούν σημαντικά βήματα στην αύξηση της χρήσης των καυσίμων ξυλώδους βιομάζας ενώ παράλληλα είναι και στόχοι του ευρωπαϊκού έργου Biomass Trade Centre II.

Tο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συμμετέχει στο παραπάνω έργο, στα πλαίσια του Προγράμματος της ΕΕ “Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη”.

Στα πλαίσια αυτά, το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ και η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ Συν.Π.Ε) διοργανώνουν στις 11 και 12 Απριλίου 2013 στον Συνεδριακό Χώρο του Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος Θεσσαλίας,3ο Χλμετρο Καρδίτσας - Μητρόπολης, Καρδίτσα, διημερίδα με τίτλο: «Παραγωγή, Επεξεργασία και Εφοδιασμός Βιομάζας»

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν ζητήματα που αφορούν τα ακόλουθα θέματα:

· Παραγωγή και επεξεργασία βιομάζας

· Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας

· Ιδιότητες και Πρότυπα στερεών βιοκαυσίμων

· Κέντρα Εφοδιασμού και Εμπορίου Βιομάζας

· Ενεργειακή συμβολαιοποίηση

Η ημερίδα απευθύνεται σε παραγωγούς καυσίμων βιομάζας, αγροτικούς και δασικούς συνεταιρισμούς, σε δημοτικές επιχειρήσεις, δασικές υπηρεσίες, σε κατασκευαστές λεβήτων, εμπόρους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομάζας και της παραγωγής ενέργειας.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Στοιχεία για το έργο BiomassTradeCentreII παρέχονται στην ιστοσελίδαhttp://www.biomasstradecentre2.eu

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις διευθύνσεις joel@cres.gr και katsea@anka.gr.