Επικαιρότητα

Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο μέσω... Google

Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο μέσω... Google Πριν από μερικούς μήνες, η Google είχε "χαρτογραφήσει" του Γκραν Κάνιον . Τώρα, η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι οι διάσημοι χάρτες της θα επεκταθούν και στην Αρκτική και θα χαρτογραφήσει περιοχές του Βόρειου Πόλου.

Η μέθοδος που θα ακολουθήσει η Google προκειμένου να χαρτογραφήσει περιοχές στον Αρκτικό Κύκλο είναι τα ειδικά εξοπλισμένα σακίδια Trekker.

Τα Trekker φοριούνται από ταξιδιώτες στην πλάτη. Ειδικές κάμερες πάνω στα σακίδια καταγράφουν πανοραμικά την πορεία των πεζοπόρων. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται οι εικόνες που παρουσιάζονται στην υπηρεσία της Google Street View.

"Είναι η πρώτη φορά που η Google επισκέπτεται τον Αρκτικό Κύκλο και μάλιστα το χειμώνα. Μην εκπλαγείτε εάν η ομάδα του Street View αναγκαστεί να διανυκτερεύσει σε κάποιο ιγκλού" πρόσθεσε με χιούμορ ο εκπρόσωπος της Google.

Παλιότερα, η ομάδα της Street View είχε προσφέρει φαντασμαγορικές εικόνες τόσο από την Ανταρκτική όσο και από το Κιλιμάντζαρο.

Τον Ιανουάριο, το Γκραντ Κάνιον έγινε "προσιτό σε όλους, χάρη στους ταξιδιώτες της Google και στις ειδικές κάμερες των σακιδίων".

 

Πηγή:http://www.news.gr