Επικαιρότητα

Η Washington D.C. στοχεύει να γίνει η πιο «πράσινη» πόλη στις ΗΠΑ

Η Washington D.C. στοχεύει να γίνει η πιο «πράσινη» πόλη στις ΗΠΑ Το Τμήμα Γενικών Υπηρεσιών (DGS) της Περιφέρειας της Κολούμπια υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο που απαιτεί από όλους τους κρατικούς φορείς να χρησιμοποιούν 100% αιολική ενέργεια για τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια. Η νέα σύμβαση με την Washington Gas Energy (WGES) βελτιώνει την προηγούμενη δέσμευση της περιφέρειας για 50% χρήση αιολικής ενέργειας.

Η ηλεκτρική ενέργεια κάθε κτιρίου κυβερνητικής υπηρεσίας θα παράγεται στο αιολικό πάρκο της WGES στη Βόρεια Βιρτζίνια, αναφέρει η Cleantechnica. Σύμφωνα με την WGES, η μετάβαση στο 100% της αιολικής ενέργειας ισοδυναμεί με την απόσυρση 61.000 αυτοκινήτων από το δρόμο για ένα χρόνο. Δυστυχώς, η σύμβαση αυτή θα λήξει την ερχόμενη άνοιξη. Οι υποστηρικτές των ΑΠΕ, όμως, ελπίζουν ότι η περιοχή θα επιλέξει να συνεχίσει την ρύθμιση, αφού λάβει υπόψη της την εξοικονόμηση χρημάτων και τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης ανακοίνωσης του Αειφόρου Σχεδίου της DC, η πόλη έχει δημιουργήσει φιλόδοξους στόχους για την αύξηση χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ήδη, η Washington DC είναι μία από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές για πράσινες θέσεις εργασίας, καθώς στεγάζει περισσότερα από 200 LEED και Energy Star πιστοποιημένα «πράσινα» κτίρια.

«Η μετάβαση προς το «πράσινο» βοηθά στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργεί σύγχρονες και ζωντανές κοινότητες σε όλη την Περιφέρεια της Κολούμπια», δήλωσε ο Brian J. Hanlon, Διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υπηρεσιών. «Οι στόχοι μας είναι να γίνουμε πιο ενεργειακά αποδοτικοί, μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η στρατηγική εταιρική σχέση μας με την WGES παίζει ρόλο καθώς μας βοηθά στην επίτευξη αυτών των στόχων».

 

Πηγή:http://www.4green.gr