Επικαιρότητα

Manarola: Ένα μαγευτικό χωριό στην Ιταλική ριβιέρα!

Manarola: Ένα μαγευτικό χωριό στην Ιταλική ριβιέρα! Η Manarola, στην Ιταλία είναι μία από τις πέντε πόλεις σε μικρό τμήμα της ιταλικής Ριβιέρας γνωστό ως Cinque Terre.

Παρά το γεγονός ότι το Cinque Terre μεταφράζεται ως «πέντε εδάφη", αναφέρεται στην πραγματικότητα σε πέντε χωριά που όλα συνδέονται μεταξύ τους με ένα μονοπάτι: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, και Riomaggiore.<π> Ένα από τα πράγματα που πραγματικά συναρπάζει τον επισκέπτη της Manarola, είναι τα πολύχρωμα κτίρια χτισμένα στην πλαγιά του γκρεμού!

Ένα χαρακτηριστικό που κάνει τα Cinque Terre μοναδικά είναι η απουσία των αυτοκινήτων. Το μόνο όχημα που συναντά κανείς στους δρόμους είναι ένα λεωφορείο που μεταφέρει επιβάτες από το parking στο κέντρο του χωριού.

Υπάρχει ένα τρένο που συνδέει τα πέντε χωριά, και αποτελεί τον τρόπο να φτάσει κανείς στη Manarola. Είναι υπέροχο να υπάρχει παντελής απουσία αυτοκινήτων! Δεν υπάρχουν φανάρια. Δεν ακούγονται κόρνες! Τίποτα δεν διαταράσει την γαλήνη και την ομορφιά του τόπου αυτού.

Πρόκειται για ένα χωριό "κρεμασμένο" στο γκρεμό, πρόκειται για ένα πανέμορφο Μεσογειακό "μπαλκόνι"....

 

Manarola: Ένα μαγευτικό χωριό στην Ιταλική ριβιέρα!

Manarola: Ένα μαγευτικό χωριό στην Ιταλική ριβιέρα!