Επικαιρότητα

Εκτός από τις κίτρινες, υπάρχουν και κόκκινες μπανάνες

Εκτός από τις κίτρινες, υπάρχουν και κόκκινες μπανάνες Οι μπανάνες αποτελούν -ως γνωστόν- ένα από τα πλέον διαδεδομένα φρούτα στον κόσμο, τις οποίες αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Αν και στις αγορές της δύσης κυκλοφορούν οι γνωστές κίτρινες, εν τούτοις υπάρχει και μια πιο... εξωτική ποικιλία, χρώματος κόκκινου.

Πρόκειται για μία από τις γευστικότερες ποικιλίες μπανάνας, γνωστές με τις κοινές ονομασίες "Nendran" και "Ethakai". Είνια εντυπωσιακές στην όψη λόγω του κόκκινου χρώματος της φλούδας και καλλιεργούνται στη Νότια Αμερική και την Ασία.

Κι αν οι κίτρινες μπανάνες φημίζονται για τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν, οι… συγγενικές κόκκινες θεωρούνται πιο υγιεινές, επειδή η σάρκα τους έχει μεγαλύτερες ποσότητες καροτένιου αλλά και υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C.

Οι κόκκινες μπανάνες -αν και σπάνιες στις ευρωπαϊκές αγορές- μπορούν να καταναλωθούν ωμές ή να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική με διάφορους τρόπους. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το δυνατό άρωμα και η πιο γλυκιά γεύση, συγκριτικά με την κίτρινη ποικιλία.

Η σάρκα τους έχει μια ροζ απόχρωση, σαν να παίρνει λίγο από το κόκκινο χρώμα της φλούδας και η γεύση τους παραπέμπει στα σμέουρα.

 

Πηγή:http://www.news.gr