Επικαιρότητα

Εθελοντές της Θεσσαλονίκης «πρασίνισαν» το Φίλυρο

Εθελοντές της Θεσσαλονίκης «πρασίνισαν» το Φίλυρο «Όλοι μαζί για ένα σκοπό». Με το σύνθημα αυτό των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου, πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική δράση «Φύση-Ζωή», με τη στήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και την ευγενική χορηγία του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», με έδρα το Σικάγο.

Με σύμμαχο τον Μαρτιάτικο ήλιο, περισσότεροι από 450 εθελοντές, με μπροστάρηδες τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου, φύτεψαν πάνω από 4.000 δενδρύλλια (πεύκης κουκουναριάς και τραχείας, κυπαρίσσια και χνοώδης δρυς), καλύπτοντας δύο εκτάσεις στην επέκταση του δάσους Αμαδρυάς και του αναδασωτέου λόφου, στο νοτιο-δυτικό τμήμα του οικισμού, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν το καλύτερο μήνυμα για το μέλλον αυτού του τόπου, όπως εκφράστηκε και μέσα από τις ζωγραφιές τους που στόλισαν τους χώρους δεντροφύτευσης, με χαρακτηριστικά συνθήματα όπως: «Η διασκέδαση ξεκινάει από το δάσος», «Όλοι μια παρέα στο δάσος, που πηγάζει ζωή» κ.ά. Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει στο σχολείο και πλαστικοποιημένα καρτελάκια, οικολογικού περιεχομένου, με τα ονόματά τους, τα οποία κρέμασαν στα δενδρύλλια, υιοθετώντας τα με τη δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να τα καταστρέψει.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ομογενείς μας, που στηρίζουν με πράξεις την προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα, εξέφρασε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους εθελοντές που προσήλθαν αθρόα στη δεντροφύτευση και ειδικά τους μικρούς μας πολίτες, το μέλλον του τόπου μας», τόνισε-μεταξύ άλλων-ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος συμμετείχε στη δεντροφύτευση. «Η περιβαλλοντική δράση, την οποία στηρίξαμε αμέριστα, είναι το καλύτερο μήνυμα στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, και η στήριξη του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», το οποίο και ευχαριστούμε θερμά, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία».

Παρόν στη δεντροφύτερυση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Μπαμπαράτσας και Ιωάννης Ντίτσιος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Κυριακίδης, εθελοντές της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης, του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Κίνησης Πολιτών, του 3ου Σώματος Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Προσκόπων Αγ. Δημητρίου, του Γυμνασίου Φιλύρου, κ.ά. Στην προσπάθεια συμμετείχαν και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που διέθεσαν δύο λεωφορεία για τις ανάγκες μετακίνησης των εθελοντών στους χώρους της δεντροφύτευσης.

 

Πηγή:http://www.real.gr