Επικαιρότητα

Κάνοντας την προστασία του περιβάλλοντος... παιχνίδι!

Κάνοντας την προστασία του περιβάλλοντος... παιχνίδι! Η ιδέα είναι απλή: η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει παιχνιδάκι! Το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα για το Κλίμα, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης το οποίο θα προσπαθεί να βάλει σε κανόνες παιχνιδιού τη δράση για το περιβάλλον.

“Είναι μια απλή ιδέα, η ιδέα να αξιοποιούμε κανόνες, αντιλήψεις και μηχανισμούς των παιγνίων σε κάτι που δεν είναι παιχνίδι, την προστασία του περιβάλλοντος” λέει η Δρ Owen του Μουσείου και μέλος της ομάδας που θα κάνει το πείραμα.

Για 12 μήνες, μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ποτέ πριν δεν είχαν αναπτύξει κάποια περιβαλλοντική δράση να μπει σε μια ομάδα η οποία θα παίζει διαφόρων ειδών παιχνίδια από παιχνίδια με κάρτες, που να αφορούν το περιβάλλον, μέχρι οικολογικό φιδάκι και... πράσινο μουτζούρη.

Στόχος είναι να δουν οι μελετητές κατά πόσον η εμπλοκή με παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες μπορεί να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους να εμπλακούν με δράσεις όπως η προστασία του περιβάλλοντος.

Εξάλλου, όπως αποδέχεται ευρέως η ψυχολογία, το παίγνιον είναι δομική δραστηριότητα της ανθρώπινης φύσης.

 

Πηγή:http://www.news.gr