Επικαιρότητα

Φωτοβολταϊκά και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Φωτοβολταϊκά και στις Ένοπλες Δυνάμεις Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στρατιωτικές μονάδες, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος που πληρώνουν στη ΔΕΗ, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών εξετάσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού κ. Κ. Σπηλιόπουλου και αποφασίσθηκε πριν γίνει οτιδήποτε να υπάρξουν ολοκληρωμένες σχετικές μελέτες. Στη σύσκεψη αυτή ειπώθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πληρώνουν ένα υπέρογκο ποσό στη ΔΕΗ, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο και με τα φωτοβολταϊκά θα εξοικονομηθούν χρήματα. Η εγκατάστασή τους θα γίνει με τη μέθοδο της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και σε πρώτη φάση εξετάζεται (όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες) να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο της Λάρισας, στο Αγρίνιο και στην Αυλώνα.

Πέραν τούτου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει και εργοστάσιο αφαλατώσεως και αξιοποίηση (μέσω ΕΣΠΑ) των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Πηγή:http://www.tovima.gr