Επικαιρότητα

Ξενοδοχείο για το πάντα

Ξενοδοχείο για το πάντα Το τερπνό με το ωφέλιμο συνδύασαν Κινέζοι επιχειρηματίες που θέλησαν να φτιάξουν μια ξενοδοχειακή μονάδα στο Εμεϊσάν, στην επαρχία Σιτσουάν. Αντί να επενδύσουν στην υψηλή τεχνολογία ή την απόλυτη άνεση των υποψήφιων πελατών προτίμησαν να προβάλουν το σήμα κατατεθέν της περιοχής, το πάντα!

Το Panda Inn βάζει τις τελευταίες του πινελιές και θα ανοίξει τις πόρτες του το Μάιο για να φιλοξενήσει τους φίλους του υπέροχου θηλαστικού, που θεωρείται (όχι άδικα) ένα από τα πιο γλυκά πλάσματα στον πλανήτη.

Η περιοχή του βουνού Εμέι στην συγκεκριμένη επαρχία είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου που ο ταξιδιώτης, αν είναι τυχερός, μπορεί να δει ένα πάντα στη φύση (οργανώνονται ειδικές εκδρομές γι’ αυτό το σκοπό). Η ιδέα, λοιπόν, της δημιουργίας ενός ξενοδοχείου με θέμα το πάντα μόνο άσχετη δεν είναι. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το ξενοδοχείο είναι κατακλυσμένο από φιγούρες του πάντα. Από ζωγραφιές στους τοίχους και φωτογραφίες μέχρι διακοσμητικά μαξιλαράκια και λούτρινα αρκουδάκια παντού. Ακόμα και το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι υποχρεωμένο κατά τις ώρες εργασίας του να φοράει μια ολόσωμη στολή πάντα!

Το ξενοδοχείο ήδη έχει αρχίσει τις κρατήσεις δωματίων για τους πρώτους μήνες λειτουργίας του και παρά τις τσουχτερές τιμές (που ξεκινούν από 55 δολάρια τη βραδιά, ένα ποσό που μόνο λίγοι στην Κίνα μπορούν να διαθέσουν) η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Από τα 32 δωμάτια του ξενοδοχείου τα 27 περιέχουν και παιδικά κρεβάτια, οπότε είναι σαφής η… στόχευση της πελατείας. Τα παιδιά είναι αυτά που θα πείσουν τους γονείς να μείνουν σε τέτοιο ξενοδοχείο…

Οσο για τις επικρίσεις, διότι και τέτοιες υπήρξαν, ότι οι επιχειρηματίες εμπορεύονται το πάντα για να βγάλουν χρήματα, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο βρήκε ήδη τον τρόπο να τις παρακάμψει: Ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων θα καταλήγει στα ταμεία του κρατικού συλλόγους προστασίας του πάντα στην περιοχή και κάθε χρόνο θα διοργανώνει δωρεάν ένα σεμινάριο, στο οποίο ειδικοί θα παρακολουθούν την εξέλιξη της προσπάθειας προστασίας του είδους, που κινδυνεύει με αφανισμό.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr