Επικαιρότητα

Έκθεση για την «Πράσινη Δόμηση» στο Βελιγράδι

Έκθεση για την «Πράσινη Δόμηση» στο Βελιγράδι Εγκαινιάσθηκε την Τετάρτη στο Βελιγράδι, στην αίθουσα του κέντρου Belexpo, η 2η Έκθεση ‘πράσινης δόμησης’ και, ταυτόχρονα η τριήμερη διάσκεψη για το ίδιο θέμα, στην οποία λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι 50 εταιρειών από τη Σερβία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, κ. Michael Kirbi, δήλωσε, κατά την επίσημη τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, ότι η πράσινη δόμηση αποτελεί μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας στον τομέα της Ενέργειας. Επιπλέον, ο κ. Miodrag Jocić, κρατικός γραμματέας στην έδρα του Υπουργείου Οικοδομών και Πολεοδομίας της Σερβίας, δήλωσε ότι η Σερβία διαθέτει αρκετά μεγάλο δυναμικό στον τομέα των πράσινων υλικών, αρκετό ακόμα και για εξαγωγές.

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Vladan Marković, κρατικός γραμματέας στην έδρα του Σερβικού Υπουργείου Ενέργειας, υπενθύμισε πως οι παράγοντες αυτού του υπουργείου ψήφισαν ανάλογο Νόμο στον τομέα της αποτελεσματικότητας στη χρήση ενεργειακών μέσων, ο οποίος έχει σκοπό να βοηθήσει για την παραπέρα ανάπτυξη του τομέα της πράσινης δόμησης, δηλ. στον περιβαλλοντικό τομέα.

 

Πηγή:http://www.energia.gr