Επικαιρότητα

Μεγάλες καταστροφές από την νεροποντή

Μεγάλες καταστροφές από την νεροποντή Μια... θάλασσα προβλήματα προκάλεσε η έντονη, και πολύωρη είναι γεγονός, βροχόπτωση που έπληξε σήμερα (22/02), από τις πρώτες πρωινές ώρες, το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το μεσημέρι μια 23χρονη έχασε τη ζωή της. Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα. Η κοπέλα επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχε ακινητοποιηθεί, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων λόγω της βροχής.

Ποτάμια και παράνομα μπαζωμένα ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μεταμορφωθούν σε χείμαρρους που παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση συνέθεσαν εικόνες χάους σε ολόκληρη την Αθήνα στη «μάχη» με τη φύση. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη βροχόπτωση με τον όγκο του νερού που έπεσε σε διάστημα 4 ωρών να ισοδυναμεί με τον όγκο δύο μηνών!

Μάλιστα, έκλεισε η Λεωφόρος Ποσειδώνος στη γέφυρα που οδηγεί προς τη Συγγρού, αλλά και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι κοντά στην Ιχθυόσκαλα.

Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 900 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών. Σε όλη την Αττική, κινητοποιήθηκαν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Προβλήματα προέκυψαν και στην ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος ήταν συνεχείς. Οι βλάβες οφείλονται στο ότι πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί της ΔΕΗ, σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάστηκε συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έθεσε εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν, κυρίως, στα νότια προάστια και κυρίως σε Πειραιά, Φάληρο, Καλλιθέα και Κουκάκι.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, κατέρρευσε ένα παλιό κτίριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έχουν μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας, σημειώθηκε ρεκόρ βροχόπτωσης.

 

Μεγάλες καταστροφές από την νεροποντή

Μεγάλες καταστροφές από την νεροποντή

Πηγή:http://www.real.gr