Επικαιρότητα

Φωτοβολταική....Σκηνή για Camping!

Φωτοβολταική....Σκηνή για Camping! To concept του φιλικού προς το περιβάλλον τουρισμού σε camping έχει απασχολήσει πολλούς επαγγελματίες του χώρου. Η ιδέα της σκηνής με ενσωματωμένα φωτοβολταικά μπορεί να δώσει τη λύση για ενέργεια καθαρή και φωτισμό δίχως τη χρήση πετρελαίου ή γκαζιού σε γεννήτριες.

Ο σχεδιασμός εφαρμόζει με καινοτόμο τρόπο τις δυνατότητες της τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα είναι πρωτότυπος και καλαίσθητος.

Για το σκοπό αυτό δεν χρησιμοποιούνται τα συμβατικά φωτοβολταικά πάνελς για λόγους αισθητικής αλλά και απόδοσης. Έτσι, η σκεπή της σκηνής σχεδιάστηκε με 3 διακριτά φύλλα υφάσματος στα οποία έχουν ενσωματωθεί εύκαμπτα φωτοβολταικά. Τα 3 αυτά φύλλα εύκολα μετακινούνται ως προς τον προσανατολισμό τους κατά τη διάρκεια της ημέρας με σκοπό τη βέλτιστη εκμετάλλευση της πρωσπίπτουσας από τον ήλιο ακτινοβολίας. Για τους μυημένους στα φωτοβολταικά....μπορούμε εύκολα να παρομοιάσουμε την κατασκευή με....το tracker του τουρίστα!

Σε ότι αφορά τον έλεγχο του συστήματος, υπάρχει κεντρικός ασύρματος πίνακας ελέγχου ο οποίος μεταξύ άλλων δίνει στοιχεία για την ενέργεια που παράγεται, αυτή που καταναλώνεται αλλά και τη στάθμη της μπαταρίας!

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όχι μόνο φορτίζει κινητά τηλέφωνα και άλλες μικροσυσκευές, αλλά λειτουργεί και ως ασύρματο δίκτυο internet. Πρόκειται για το απόλυτο gadget για τους θαμώνες του camping. Έτσι, μπορούν εύκολα να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να λαμβάνουν την αλληλογραφία τους και ασφαλώς να ψυχαγωγούνται εν ώρα...διακοπών!

Ειδικά για τους "κατοίκους" της σκηνής υπάρχει εγκατεστημένη οθόνη LCD, για να μπορούν να απολαμβάνουν μια ταινεία, περιήγηση στις αγαπημένες τους σελίδες, ακόμα και τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Η σκηνή παρέχει πολλές ανέσεις όπως....ενδοδαπέδια θέρμανση που αυτόματα λειτουργει σύμφωνα με τη ρύθμηση του θερμοστάτη!

Το πρόβλημα είναι πως εάν την αναζητήσετε στο εμπόριο δυστηχώς σας αναφέρουμε πως πρόκειται μόνο για σχεδιαστικό concept για τον εορτασμό του 11ου Glastonbury Festival!

Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Καμπούρη, Μηχανολόγο Μηχανικό και ειδικό στα φωτοβολταικά συστήματα, για το πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο θέμα του!

 

Φωτοβολταική....Σκηνή για Camping!