Επικαιρότητα

«Μπλόκο» στα μπάρμπεκιου της Κίνας

«Μπλόκο» στα μπάρμπεκιου της Κίνας Κατά της κυβέρνησης διαμαρτύρονται σήμερα πολλοί Κινέζοι μετά την ανακοίνωση ότι πιθανόν θα απαγορευτούν οι υπαίθριες ψησταριές σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Δεν είναι καλά στο μυαλό τους», γράφει ένας χρήστης του διαδικτύου με το όνομα Φέιτου σε μήνυμά του στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τις υπαίθριες ψησταριές για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις αστικές περιοχές, μετέδωσε χθες το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από τους πολυάριθμους Κινέζους που συχνάζουν στις αμέτρητες υπαίθριες ψησταριές σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Τον Ιανουάριο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη βόρεια και ανατολική Κίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Πεκίνου, προκάλεσε την οργή των πολιτών και έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανσης στις κινεζικές μητροπόλεις προκαλείται από την καύση άνθρακα στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αλλά και από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr