Επικαιρότητα

Bicycled: Ένα πανέμορφο ποδήλατο φτιαγμένο από παλαιά Αυτοκίνητα

Bicycled: Ένα πανέμορφο ποδήλατο φτιαγμένο από παλαιά Αυτοκίνητα Ορίστε μία ιδέα που μας οδηγεί στην κυριολεξία σε καθαρά και βιώσιμα μεταφορικά μέσα! Γιατί να μην κατασκευάζουμε ποδήλατα από παλαιά "άχρηστα" αυτοκίνητα?

Η εταιρεία Lola που εδρεύει στη Μαδρίτη, αποφάσισε να μας δώσει τη δική της εκδοχή για το τέλειο ποδήλατο. Κατασκευάζει λοιπόν τα δικά της χειροποίητα ποδήλατα με υλικά που συλλέγει από μάνρες παλαιών αυτοκινήτων!

Δεδομένου του γεγονότος ότι όλα τα υλικά προέρχονται από παλαιά κατεστραμένα αυτοκίνητα, κάθε ποδήλατο bicycled είναι πραγματικά μοναδικό...."one of a kind".

To πλαίσιο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα μέταλα από τα φτερά και τις πόρτες των αυτοκινήτων, η αλυσίδα από ιμάντες κίνησης ενώ τα ανακλαστικά φώτα προέρχονται από τα παλαιά φλας των αυτοκινήτων δίνοντας ρετρό χαρακτήρα στην κατασκευή. Τέλος, η σέλα και το τιμόνι επενδύονται από τις ταπετσαρίες των αυτοκινήτων.

Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών που σε διαφορετική περίπτωση σκουριάζουν και αποτελούν εστία ρύπανσης....

Εδώ αξίζει έστω να σκεφτούμε....Πως θα ήταν η ζωή μας αν στο κέντρο των μεγάλων πόλεων κάθε αυτοκίνητο αντικατασταθεί από ένα ποδήλατο?