Επικαιρότητα

Ζυθοποιείο στην Αλάσκα φτιάχνει καύσιμο από... μπίρα

Ζυθοποιείο στην Αλάσκα φτιάχνει καύσιμο από... μπίρα Η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η οικονομία ήταν τα βασικότερα κίνητρα για τον ιδιοκτήτη ενός ζυθοποιείου στην Αλάσκα, ο οποίος αποφάσισε να φτιάχνει μπίρα χρησιμοποιώντας καύσιμο από… μπίρα.

«Χρειάστηκε να είμαστε λίγο πιο καινοτόμοι για να φτιάξουμε αυτό που τόσο αγαπάμε, αλλά όμως σε μια περιοχή τόσο μακριά από οπουδήποτε» δήλωσε ο συνιδιοκτήτης του ζυθοποιείου Τζοφ Λάρσον.

Στόχος της επιχείρησης είναι να χρησιμοποιεί ως «καύσιμο» στο αποστακτήριο τους κόκκους σιτηρών και κριθαριού, που μένουν από την όλη διαδικασία, και οι οποίοι θα παράγουν τον αναγκαίο ατμό.

Πολλές βιομηχανίες και αποστακτήρια σ’ όλο τον κόσμο πωλούν τους χρησιμοποιημένους κόκκους σιτηρών ή κριθαριού σε μικρότερες επιχειρήσεις ή φάρμες και έτσι το ζυθοποιείο στην Αλάσκα εμπνεύστηκε την ιδέα παραγωγής καυσίμου από μπίρα.

 

Πηγή:http://www.agronews.gr