Επικαιρότητα

Εκδήλωση για το περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για το περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη Εκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακή φτώχεια, κατοικία και ατμοσφαιρική ρύπανση. Υπάρχουν λύσεις που είναι ταυτοχρόνως προς όφελος του πολίτη, του περιβάλλοντος και της δημοσιονομικής εξυγίανσης;» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη συμπρωτεύουσα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει δύο ώρες. Υπεύθυνοι για την οργάνωσή της είναι το γραφείο του ευρωβουλευτή, Νίκου Χρυσόγελου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων.

Η ενεργειακή φτώχεια, όπως έχει διαπιστωθεί έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης, ενώ λίγοι γνωρίζουν πόσο επιβλαβείς είναι οι ρύποι από καύση άλλων αντικειμένων εκτός των καυσόξυλων για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός χώρου. Τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσεγγίζουν εδώ και δεκαετίες το ζήτημα της θέρμανσης με θετικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τοπικές και εθνικές τους οικονομίες, στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα δυσκολίες.

Απαραίτητο θεωρείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής καθώς και σωστή ενημέρωση των πολιτών. Με στόχο να ξεκινήσει ο διάλογος αυτός οι Οικολόγοι Πράσινοι εντάσσουν το θέμα για την ενέργεια και τη θέρμανση, με ποικίλες δράσεις και παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Νομαρχιακή Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης και ο ευρωβουλευτής τους Νίκος Χρυσόγελος διοργανώνουν την εκδήλωση αυτή.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr