Επικαιρότητα

Ποιές γειτονιές αλλάζουν πρόσωπο

Ποιές γειτονιές αλλάζουν πρόσωπο Πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση ευρύτατων αναπλάσεων σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με σημείο αναφοράς το κέντρο της πόλης, αναμένεται να αναληφθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς πρόθεση της Πολιτείας, είναι η αναβάθμιση μιας σειράς από υποβαθμισμένες συνοικίες.

Εφόσον υλοποιηθούν τα σχετικά επενδυτικά σχέδια, θα πρέπει να αναμένεται η καταγραφή υπεραξιών στα ακίνητα που βρίσκονται στα σημεία που θα επιλεγούν, μόλις η αγορά κατοικίας εξέλθει της περιόδου κρίσης στην οποία βρίσκεται.

Οι αρμόδιοι φορείς, δηλαδή το ΥΠΕΚΑ, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, συναντήθηκαν πρόσφατα, με αντικείμενο την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάρτιση Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων.

Μεταξύ των περιοχών που έχουν προκριθεί, περιλαμβάνονται ο Ελαιώνας, η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Βοτανικός, το Ρουφ, οι πλατείες Βάθης, Αττικής και Αμερικής, το Εμπορικό Τρίγωνο-Πλάκα, το Μουσείο-Εξάρχεια, η Κυψέλη, η περιοχή Νιρβάνα και η Φωκίωνος Νέγρη.

Οι αρμόδιοι αναμένεται να διερευνήσουν τις κοινωνικές, αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές παραμέτρους και τη διαμόρφωση στρατηγικής αστικής παρέμβασης στις παραπάνω περιοχές, ενώ θα δρομολογήσουν και τη σύσταση ενός ειδικού Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανή ανάπλαση θα πρέπει να αναμένεται και όσον αφορά την Πλατεία Συντάγματος, καθώς προ ολίγων ημερών, η διοίκηση της Λάμψα, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τη διαχείριση και του ξενοδοχείου King George (διαχειρίζεται ήδη την Μεγ. Βρεταννία), πρότεινε να αναλάβει την ανάπλαση του Συντάγματος, με αιχμή την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί η πλατεία τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή:http://www.realestatenews.gr