Επικαιρότητα

«Πετάξτε» πάνω από ηφαίστειο που εκρήγνυται μόνο με ένα κλικ

«Πετάξτε» πάνω από ηφαίστειο που εκρήγνυται μόνο με ένα κλικ Ενα απίστευτο πρότζεκτ της airpano.com δίνει τη δυνατότητα σε όλους με μόνο εξοπλισμό τον... υπολογιστή και το ποντίκι ή το πληκτρολόγιό τους να πλησιάσουν ένα από τα τέσσερα ηφαίστεια στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Τις απίστευτες φωτογραφίες που συνθέτουν αυτό το μοναδικό πανόραμα εικόνων που δίνει την αίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης και επιτρέπει την «περιήγηση» όλων στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Plosky Tolbachic τράβηξε μια ομάδα ρώσων κινηματογραφιστών.

Οι τολμηροί Ρώσοι μπήκαν σε ένα ελικόπτερο και αψηφώντας τη θερμότητα από τη λάβα που έρεε σε μικρή απόσταση τράβηξαν αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.

Το Plosky Tolbachic είναι ένα από τα τέσσερα ηφαίστεια της χερσονήσου Καμτσάτκα που άρχισαν να εκρήγνυνται ταυτόχρονα στη ρωσική Απω Ανατολή.

Ο Στας Σέντοβ, μέλος της ομάδας της Airpano που αψήφισε τη θερμότητα δήλωνε συγκλονισμένος για την εμπειρία που είχε να πετά με το ελικόπτερο πάνω από το ηφαίστειο, σε μια περιοχή που είχε καλυφθεί από σύννεφα καπνού ενώ κάτω από αυτούς έρεαν καυτά «ποτάμια» λάβας.

Stas Sedov, ο οποίος ήταν μεταξύ της ομάδας Airpano ότι αψήφησαν θερμοκρασίες κυμαίνονται από-19C σε κόκκινο-καυτή λάβα να πυροβολήσει το ηφαίστειο, υπενθύμισε τις δραματικές σκηνές που τους συνάντησε ως έφτασαν.

Μάλιστα ανέφερε πως κάθε φορά που έβγαζε το κεφάλι του έξω από το παράθυρο για να τραβήξει τις φωτογραφίες ένιωθε πως βάζει το κεφάλι του στο φούρνο.

Για να πετάξετε κι εσείς....αλλά και να μπορέσετε να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα διαθέσιμα projects δεν έχετε παρά να μεταβείτε στη διεύθυνση...http://www.airpano.com/

 

«Πετάξτε» πάνω από ηφαίστειο που εκρήγνυται μόνο με ένα κλικ

«Πετάξτε» πάνω από ηφαίστειο που εκρήγνυται μόνο με ένα κλικ

Πηγή:http://www.iefimerida.gr