Επικαιρότητα

Με οικολογική συνείδηση η Victoria's Secret!

Με οικολογική συνείδηση η Victoria's Secret! Η νέα τάση στη βιομηχανία της μόδας είναι οικολογικά και απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες ρούχα. Μετά την ιαπωνική Uniglo και την ιταλική Βenetton, τα διάσημα εσώρουχα Vicroria's Secret αναγκάζονται να προσαρμοστούν κι αυτά στις πιέσεις των ευαισθητοποιημένων καταναλωτών.Τα εσώρουχα Victoria's Secret έχουν ταυτιστεί με αισθησιακές γυναικείες εμφανίσεις αλλά και με τα άκρως εντυπωσιακά οντέλα της, τους γνωστούς «Αγγέλους» της.

Φαίνεται όμως πως πλέον δεν αρκούν αυτά. Η μαμά - εταιρεία, Limited Brands, αποφάσισε να εξαλείψει τη χρήση επικίνδυνων χημικών στην κατασκευή των διάσημων εσωρούχων της μέχρι το 2020.

Έτσι η Limited Brands γίνεται η τρίτη εταιρεία, μετά τον Ιαπωνικό κολοσσό Uniglo και την ιταλική Benetton, που συμμορφώνεται με τις έντονες πιέσεις ακτιβιστών και ευαισθητοποιημένων καταναλωτών για προϊόντα περισσότερο φιλικά στο περιβάλλον. Πιέσεις που είχαν εντατικοποιηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο όταν, σε έρευνα που είχε διεξάγει η Greenpeace, είχε εντοπίσει στα εσώρουχα της εταιρείας μια τοξική ουσία η οποία θεωρείται ύποπτη για ορμονικές διαταραχές και η οποία, αν είχε ανιχνευθεί σε παιχνίδια, θα είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έρευνα είχε γίνει στο πλαίσιο της καμπάνιας της Greenpeace με τίτλο «Detox Fashion» και είχε εντοπίσει τοξικές ουσίες στα ρούχα πολλών ακόμη πασίγνωστων εταιρειών και οίκων μόδας.

Το 2013 θεωρείται έτος – κλειδί για την καθιέρωση οικολογικής συνείδησης από τις βιομηχανίες ενδυμάτων καθώς πολλοί ακτιβιστές, ανήσυχοι καταναλωτές και άνθρωποι της μόδας έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους τον οικολογικό προσανατολισμό των προϊόντων τους. Δεδομένου ότι οι ακτιβιστές είναι πάντα έτοιμοι για εντυπωσιακές διαμαρτυρίες, αν μπορούν ας κάνουν κι αλλιώς.

 

Πηγή:http://www.ethnos.gr