Επικαιρότητα

To σπίτι με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στην Kuala Lumpur!

To σπίτι με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στην Kuala Lumpur! Το Rafflesia, αποτελεί μια συναρπαστική εκδοχή κατοικίας όπως σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε στην Kuala Lumpur της Μαλαισίας από το Αρχιτεκτονικό και Περιβαλλοντικό γραφείο Zoka Zola.

Το Rafflesia House, εναρμονίζεται με μοναδικό τρόπο σε τροπικό και ειδικό τοπικό οικοσύστημα. Όλα τα δωμάτια του απολαμβάνουν το φυσικό φως αλλά και καταπληκτική θέα. Οι διάδρομοι είναι έξυπνα σχεδιασμένοι με ικανό πλάτος που εξυπηρετεί τη συνάθροιση των ατόμων πέρα από την κάθε αυτού χρηστική τους λειτουργεία που είναι η μετακίνηση.

Ο σχεδιασμός του σπιτιού λαμβάνει υπόψη το τοπικό αιολικό δυναμικό, έτσι με τη χρήση των ειδικά κατασκευασμένων κυρτών τοιχωμάτων οδηγεί τον φρέσκο αέρα εντός του σπιτιού μέσω των περσίδων οι οποίες εκτώς από τον φυσικό αερισμό προσφέρουν και σκίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχουν μεγάλοι αθόρυβοι ανεμιστήρες οι οποίοι απάγουν τη θερμότητα από το σπίτι από τη διπλού τοιχώματος αεριζόμενη οροφή ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ανακυκλοφορία του αέρα.

Το κτίριο είναι χωρισμένο σε 7 διαφορετικές κλιματικές ζώνες, κάθε μία από τις οποίες μπορεί ξεχωριστά να ελεγχθεί και να ρυθμιστεί ως προς το φυσικό αερισμό και το δροσισμό.

Το ανθρακικό αποτύπωμα του σπιτιού είναι πολύ μικρό. Το σπίτι επικάθεται πάνω σε 12 κολώνες με τρόπο τέτοιο ώστε να μην επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον επιτρέποντας την ανάπτυξη των τοπικών ειδών χλωρίδας και πανίδας! Το σύνολο των διαθέσιμων φωτογραφιών του Rafflesia παρουσιάζεται στη σελίδα του saveplanet.gr στο facebook.

 

To σπίτι με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στην Kuala Lumpur!

To σπίτι με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στην Kuala Lumpur!