Επικαιρότητα

Η μεγαλύτερη ηλιακή γέφυρα παγκοσμίως, στο Λονδίνο

Η μεγαλύτερη ηλιακή γέφυρα παγκοσμίως, στο Λονδίνο Μια εκ των 100, που διασχίζουν τον Τάμεση στο Λονδίνο, είναι και η γέφυρα στον σταθμό Blackfriars. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι η εν λόγω γέφυρα θα αποτελέσει την μεγαλύτερη γέφυρα φωτοβολταϊκών στον κόσμο.

Η Solarcentury, σε συνεργασία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στοχεύει στην μείωση της ρύπανσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, για την βελτίωση του περιβάλλοντος των επιβατών, δρώντας ως καταλύτης για την αναζωογόννηση κάποιων από των πιο υποβαθμισμένων περιοχών του Λονδίνου. Όταν ολοκληρωθεί, η οροφή της γέφυρας Blackfriars, θα αποτελείται από 4.400 μεμονωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ, και θα παράγει 900.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο. Η παραγώμενη ενέργεια θα αποτελεί το μισό των ενεργειακών αναγκών του σταθμού, μειώνοντας τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερο από 500 τόνους.

Η ανάπλαση του, από εποχής του ατμού, σταμού Blackfriars, θα φέρει τον σταθμό στον 21ο αιώνα, δίνοντας στους ταξιδιώτες του, άμεση πρόσβαση σε γνωστά αξιοθέτα της πόλης, ανάμεσα στα οποία και το Globe Theatre και το Tate Modern. Η αναδιαμόρφωση του σταθμού αποτελεί μέρος του Nerwork Rails 5.5 billion Thameslink πρότζεκτ, το οποίο αποσκοπεί στην βελτίωση της μετεπιβίβασης μεταξύ των εθνικών σιδηροδρόμων και του μετρό του Λονδίνου. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέχρι και 24 διαφορετικά τραίνα θα μπορούν να διατρέχουν τις γραμμές κάθε ώρα, σχεδόν διπλασιάζοντας την σημερινή ικανότητα του σταθμου.

 

Πηγή:http://www.4green.gr