Επικαιρότητα

Ηλιακή μονάδα 10 MW στη δυτική Ιαπωνία από την Eurus Energy

Ηλιακή μονάδα 10 MW στη δυτική Ιαπωνία από την Eurus Energy Τον Νοέμβριο ξεκίνησε η κατασκευή μίας νέας μονάδας ηλιακής ενέργειας στη δυτική Ιαπωνία συνολικής ισχύος 10 MW από την Eurus Energy.

Στη μονάδα, που κατασκευάζεται στην πόλη Μισάκι της επαρχίας Οσάκα θα χρησιμοποιηθούν 47.000 πανελς των Μιτσουμπίσι και Χιουντάι, ενώ η ενέργεια που θα παράγεται θα είναι ικανή να τροφοδοτεί 3.900 νοικοκυριά, αριθμός που αντιστοιχεί στη μισή πόλη.

Η ενέργεια θα πωλείται στην εταιρεία Kansai, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο

Η Εurus Energy, εταιρεία κολοσσός στον χώρο της ενέργειας, "προσπάθησε" να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα μας, με ένα επιχειρηματικό σχέδιο που περιελάμβανε την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην Πελοπόννησο κυρίως, απέτυχε παραδειγματικά ελέω της ελληνικής γραφειοκρατίας κατά κύριο λόγο....

H Eurus εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1999, ενώ το 2007 αναγκάστηκε να αποχωρήσει χωρίς να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή κανενός έργου ενώ υπέφερε από ακυρώσεις των αδειών που κατείχε ενώπιον του ΣτΕ.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το σχέδιο του ομίλου περιελάμβανμε επενδύσεις που άγγιζαν τα 300 εκ. €!

Ελπίζουμε ειλικρινά να μην μην υπάρξουν εκ νέου τέτοιες απώλειες επενδυτών αυτού του μεγέθους...Τους έχουμε ανάγκη!

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr