Επικαιρότητα

Ένας βάτραχος... ζωγραφιά

Ένας βάτραχος... ζωγραφιά Αυτός ο βάτραχος είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστός. Αν δείτε το δέρμα του, θα καταλάβετε αμέσως το γιατί.

Ο Αρλεκίνος της Κόστα Ρίκα (Atelopus varius) γνωστός και ως βάτραχος κλόουν, είναι ένα είδος νέο-τροπικού βάτραχου της οικογένειας Bufonidae.

Ονομάστηκε Αρλεκίνος αλλά και κλόουν για τα εντυπωσιακό πολύχρωμο δέρμα του, συνήθως κίτρινο, πορτοκαλί ή μπλε με σκούρα σημάδια.

Ο χρωματισμός του μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς αποτελεί ένδειξη παραγωγής μιας τοξικής ουσίας, της τετροδοτοξίνης, που μπορεί να επιφέρει το θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά.

Η τοξικότητα του δέρματος του εν λόγω βατράχου αποτελεί ισχυρό σύμμαχο κατά των επίδοξων θηρευτών του, ενώ η εμφάνισή του προκαλεί θαυμασμό σε όσους έχουν την τύχη να τον δουν από κοντά.

Οι βάτραχοι της Κόστα Ρίκα κινούνται με πολύ αργές κινήσεις και συχνά παραμένουν στην ίδια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι φτωχοί κολυμβητές και σπάνια θα τους δείτε μέσα στο νερό. Μπαίνουν στο νερό μόνο την περίοδο της αναπαραγωγής τους.

 

Ένας βάτραχος... ζωγραφιά

Ένας βάτραχος... ζωγραφιά

Πηγή:http://www.newsbeast.gr